Online Bookmakers Nederland (oktober 2024)

Ben jij op zoek naar een betrouwbaare online bookmaker? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Sinds de regulering in 2021, is het aantal illegale bookmakers gegroeid. Om veilig te wedden is spelen bij een legale online bookmaker in Nederland cruciaal.

Er zijn een aantal manieren hoe je kan zien of je bij een legale bookmaker speelt. Een legale bookmaker heeft namelijk een vergunning van de Nederlansde Kansspelautoriteit (Ksa). Zie je het logo van de Ksa in de footer? Dan is de kans groot dat het een legale bookie is. Er zijn nog meer manieren om te controleren of je met een legale bookie te maken hebt. Geen zin om onderzoek te doen? Bekijk dan onderstaande lijst die wij voor je hebben samengesteld met alle legale online bookmakers in Nederland.

bet365
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Recensie Tot wel €100 in wedkredieten

Welkomstbonus. Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

BetMGM
  • Ruim aanbod
  • Las Vegas ervaring
  • Vele bonussen
Recensie WED €10 SCOOR €50 AAN FREE BETS

Eenmalig voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder. Stort en zet minimaal €10 in op een pre-match/live weddenschap om 5 Free Bets van €10 per stuk te ontvangen. De bonus moet binnen 14 dagen na registratie geactiveerd worden. De Free Bets zijn 7 dagen geldig na activering. Algemene voorwaarden van toepassing. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Bonussen en promoties alleen 24+.

Wat is een online bookmaker precies?

Een online bookmaker is een platform dat weddenschappen aanbiedt en beheert via het internet. In essentie fungeert het als een virtueel wedkantoor waar je kunt inzetten op een breed scala aan evenementen, met een sterke focus op sportweddenschappen. Dit kan variëren van populaire sporten zoals voetbal, formule 1 en tennis tot niche-opties zoals virtuele sporten.

Online bookmakers bieden een gebruikersvriendelijke interface waarmee je weddenschappen kunt plaatsen, live odds kunt bekijken, en je account kunt beheren, alles vanuit je eigen computer of mobiele apparaat. Ze stellen hun klanten in staat om weddenschappen te plaatsen door gebruik te maken van zogenaamde quoteringen of odds, die de kans vertegenwoordigen dat een bepaald resultaat zich zal voordoen. Deze quoteringen bepalen uiteindelijk hoeveel je kunt winnen als je weddenschap succesvol is. Daarnaast bieden online bookmakers vaak verschillende functionaliteiten zoals live wedden, waarbij je tijdens een evenement kunt inzetten, en cash-out mogelijkheden, waarmee je je weddenschap kunt beëindigen voordat het evenement is afgelopen.

Alle online bookmakers vereisen registratie en identificatie van hun gebruikers om een veilige en verantwoorde gokomgeving te garanderen. Door het brede aanbod aan weddenschappen, gebruiksvriendelijke interfaces, en diverse inzetmogelijkheden, bieden online bookmakers een toegankelijke manier om te gokken en te wedden op een manier die voorheen alleen mogelijk was via fysieke wedkantoren.

Hoe kies je de juiste online bookmaker?

Als je wilt beginnen met online wedden, is de eerste stap het kiezen van de juiste bookmaker. Dit kan een uitdaging zijn, gezien het brede aanbod aan aanbieders. Over het algemeen verschillen de online bookmakers niet veel van elkaar en is het veelal persoonlijke voorkeur. Toch zijn er enkele verschillen tussen bookmakers waar je aandacht voor moet hebben. Hier zijn enkele richtlijnen die je kunnen helpen om de beste online bookmaker te vinden die past bij jouw wensen en behoeften.

1. Aanbod sportweddenschappen

Het aanbod van sporten en type weddenschappen dat een online bookmaker aanbiedt, is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een platform. Een breed en divers aanbod geeft je de flexibiliteit om te wedden op verschillende sporten en op uiteenlopende manieren in te zetten. Dit vergroot geeft je meer kansen om de weddenschappen te vinden die het beste bij je passen. Je wilt tenslotte veel mogelijkheden hebben waar je op kunt wedden.

2. Welkomstbonussen en promoties

Veel online bookmakers gebruiken welkomstbonussen en promoties om nieuwe spelers aan te trekken. Deze bonussen kunnen variëren van free bets tot extra speelgeld of stortingsbonussen. Het is belangrijk om de verschillende aanbiedingen te vergelijken om de beste waarde voor jouw speelstijl te vinden. Wat belangrijk is om te vermelden dat bij een bonus of promotie altijd voorwaarden aan verboden zitten. Lees deze altijd goed door alvorens de aanbieding klakkeloos te claimen.

3. Quoteringen

Quoteringen, ook wel “odds” genoemd, zijn de kern van elke weddenschap. Ze geven aan hoeveel je kunt winnen als je inzet succesvol is. De quoteringen bepalen de uitbetalingen en geven een indicatie van de kans dat een bepaalde uitkomst zal plaatsvinden. Quoteringen kunnen echter per bookmaker verschillen, en deze variaties kunnen op de lange termijn een aanzienlijk effect hebben op je totale winst. Het is daarom aan te raden om accounts aan te maken bij meerdere bookmakers om altijd van de hoogste odd te kunnen profiteren.

4. Gebruiksgemak website en app

Het gebruiksgemak van de website van een online bookmaker speelt een cruciale rol in je algehele gokervaring. Een goed ontworpen website zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt navigeren, weddenschappen kunt plaatsen, en snel toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt. Elke bookmaker heeft een ander design en focust op andere punten. Bet365 bijvoorbeeld focust op het bieden van veel informatie en veel soorten sporten en weddenschappen. Dit kan ten koste gaan van de overzichtelijkheid van de website, maar je hebt wél alles binnen handbereik. LeoVegas houdt het daarentegen veel simpeler, wat voor de ervaren wedders dan weer een minpunt is.

Ook is het belangrijk om te checken hoe je de mobiele variant van de website ervaart. De meeste bookmakers hebben een goede mobiele website waar je alles kan doen. Sommige aanbieders hebben een app die je kunt downloaden, dit maakt het natuurlijk nóg makkelijker om onderweg te wedden.

5. Klantenservice

Een betrouwbare en toegankelijke klantenservice is een belangrijke factor bij het kiezen van een online bookmaker. Het biedt de noodzakelijke ondersteuning wanneer je vragen hebt, tegen problemen aanloopt, of extra informatie nodig hebt over diensten en promoties. Elke legale online bookmaker op deze pagina heeft een goede klantenservice maar bookies onderling kiezen er soms voor om de communicatie via andere kanalen te laten lopen. Je kan bij het bekijken van de klantenservice letten op de volgende punten:

  • Live chat
    De live chat is vaak de snelste en meest efficiënte manier om contact op te nemen met de klantenservice. Een goede bookmaker biedt 24/7 live chat aan, zodat je altijd snel hulp kunt krijgen, zelfs tijdens avonden of in het weekend. Kijk ook naar de responsiviteit van de chat; een snelle verbinding met een medewerker kan je veel tijd besparen.
  • E-mail
    E-mail is handig voor minder dringende vragen of voor het indienen van documentatie, zoals verificatiepapieren. Het is belangrijk dat de bookmaker duidelijke instructies geeft over het gebruik van e-mailondersteuning en snelle reactietijden biedt, bij voorkeur binnen 24 uur.
  • Telefonische bereikbaarheid
    Hoewel niet alle bookmakers telefonische ondersteuning bieden, kan dit een waardevolle optie zijn voor wie graag persoonlijk contact heeft. Telefoonondersteuning is vooral nuttig voor complexe vragen die moeilijk via chat of e-mail te beantwoorden zijn. Zorg ervoor dat de bookmaker een telefoonnummer heeft dat gemakkelijk te vinden is en dat de telefonische ondersteuning beschikbaar is op handige tijden.

6. Betaalmethoden

Waar je vaak niet naar kijkt als je een bookmaker zoekt is het aanbod betaalmethoden. Toch kan het voor sommigen een dealbreaker zijn als ze bijvoorbeeld geen creditcard betaling accepteren. In Nederland is het verplicht dat bookmakers iDEAL betalingen mogelijkmaken. In principe kan je dus bij elke legale bookmaker terecht, want wie gebruikt er nou geen iDEAL? Biedt een aanbieder géén iDEAL aan? Dan is dit direct een grote rode vlag! Wed hier dan absoluut niet. Het is waarschijnlijk een illegale aanbieder.

Wanneer je toch graag met andere betaalmethode betaal dan iDEAL zijn er een aantal gebruikelijke alternatieven die bookmakers aanbieden:

  • Creditcards zoals Visa en MasterCard
    Zijn wereldwijd geaccepteerd en bieden een flexibele manier om betalingen te doen. De meeste bookmakers bieden dit ook aan. Creditcards bieden vaak een extra beveiliging tegen frauduleuze transacties en vaak kan je meer geld in één keer overboeken dan met iDEAL. Er zitten soms extra kosten verbonden aan deze betalingen.
  • Bankoverschrijving
    Bankoverschrijvingen worden beschouwd als een zeer veilige manier om geld te storten en op te nemen, omdat ze direct via je bank verlopen. Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor mensen die de voorkeur geven aan traditionele betalingsmethoden. Bankoverschrijvingen kunnen echter langer duren dan andere methoden, vooral voor opnames. Dit kan enkele dagen in beslag nemen, wat minder ideaal is als je snel toegang wilt tot je geld.
  • Tegoedbonnen
    Prepaidkaarten zoals Paysafecard zijn een goede keuze voor spelers die controle willen houden over hun uitgaven. Je koopt een kaart met een bepaald bedrag, wat je kunt gebruiken om te storten zonder dat je persoonlijke of bankgegevens hoeft te delen. Houd er wel rekening mee dat prepaidkaarten doorgaans alleen voor stortingen gebruikt kunnen worden en niet voor opnames. Voor het opnemen van je winst zul je een alternatieve methode moeten kiezen. Ook zijn er weinig bookmakers die met tegoedbonnen werken.

Online bookmakers uit Nederland

Elke online bookmaker op deze pagina is in het bezit van een vergunning van de Ksa. Je kunt overal dus legaal, veilig en betrouwbaar wedden bij deze aanbieders. Vind je het toch fijner om bij een Nederlandse bookmaker te wedden? Dat kan. Er zijn een aantal bookmakers gevestigd in Nederland.

  • TOTO
  • Jacks.nl
  • Betcity
  • Holland Casino
  • Circus