Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspelling SC Heerenveen – FC Groningen (22-09-2024)

Rico Veldkamp Rico Veldkamp

Na een jaar van afwezigheid van FC Groningen in de Eredivisie, staat de Derbey van het Noorden weer op het programma. Trainer Robin van Persie wil zich natuurlijk revancheren na de pijnlijke 9-1 nederlaag tegen AZ en de 2-0 nederlaad tegen FC Twente. FC Groningen doet het als promovendus bijzonder goed. In 4 wedstrijden werd er nog niet verloren, terwijl AZ én Feyenoord al eens de tegenstader waren.

Abe Lenstra Stadion

Eredivisie

22 september, 2024

10:15

SC Heerenveen
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt september 26, 2024 1:51 pm.

Op papier lijkt het een gelijkwaardige wedstrijd te zijn. Heerenveen speelt in het eigen Abe Lenstra stadion, waar Groningen in 2016 pas voor het laatst wist te winnen. Toch lijkt het moraal bij de ploeg van trainer Dick Lukkien hoger te zitten na een geweldige start van het nieuwe seizoen. Lukkien heeft zijn ploeg staan zoals hij wil en schuift weinig. Van Persie daarentegen is nog zoeken naar zijn beste 11.

Groningse talenten blinken uit

In Groningen lijkt eindelijk de zon weer te schijnen. De selectie is grotendeels hetzelfde gebleven en grote talenten zoals Jorg Schreuders en Luciano Valente zijn inmiddels vaste kracht. Ook nieuwe aanwinst Brynjolfur Willumsson heeft zich onsterfelijk gemaakt na zijn twee treffers tegen Feyenoord als invaller. De gretigheid is bij iedereen te merken en dat is ook de kracht van Groningen dit seizoen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Heerenveen terug naar de basis

In Heerenveen zitten ze er anders bij. Het seizoen begon prima na een gelijkspel tegen Utrecht en winst tegen NAC Breda, maar heel overtuigend was het daarna niet. Van Persie moet de ploeg weerhouden van een neerwaartse spiraal en kan dat bewerkstelligen door van rivaal FC Groningen te winnen.

De oefenmeester lijkt ondanks de oorwassing vast te houden aan zijn verdediging met Braude, Kerste, Bochniewicz en Kohlert.

Belangrijke feiten voor SC Heerenveen – FC Groningen

  • Heerenveen won de laatste 3 wedstrijden tegen Groningen in alle competities
  • Herenveen scoorde minstens 2 doelpunten in hun laatste 3 wedstrijden tegen Groningen
  • Groningen kwam dit seizoen twee terug van een achterstand

Wedtip voor deze wedstrijd

bet365
2.30
SC Heerenveen wint