Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg: systeemweddenschap afsluiten op interlandwedstrijden

Tim Giesbers

Het is weer zo ver: interlandweek. De spelers verlaten hun clubs en mogen de nationale kleuren gaan verdedigen. Voor wedders biedt deze periode andere, maar zeker ook interessante mogelijkheden om weddenschappen af te sluiten. In dit artikel leggen we uit hoe je effectief een systeemweddenschap kan afsluiten rond interlands.

Maar eerst kijken we even wat er op het spel staat in deze interlandperiode. De Europese landen zitten midden in de Nations League 2020/21, terwijl sommige teams nog vol strijden om een ticket voor het EK 2020 (wat volgend jaar gehouden wordt). In Zuid-Amerika begint de kwalificatiereeks voor het WK 2022 en landen uit Afrika, Azië en Noord-Amerika hebben oefeninterlands gepland voor deze maand.

Wat is een systeemweddenschap?

Voor we uitleggen waarom een systeemweddenschap handig is tijdens interlands, leggen we eerst uit wat zo’n weddenschap eigenlijk inhoudt. Je moet een systeem- en een combinatieweddenschap niet door elkaar halen. Een combinatieweddenschap is een combinatie van meerdere voorspellingen. Deze combinatie levert je ook een hogere quotering op.

Heb je bij een combinatieweddenschap alle afzonderlijke voorspellingen goed gedaan, dan krijg je dus ook op basis van die hogere quoteringen een hogere uitbetaling van je winst. En daar zit net het grote verschil met de systeemweddenschap. Want in dat geval hoef je helemaal niet alle voorspellingen goed te hebben om je complete weddenschap te winnen.

Hoezo hoef je niet alles goed te hebben bij een systeemweddenschap?

Het idee van een systeemweddenschap is dat je op voorhand kiest hoeveel van je gekozen voorspellingen goed moet zijn. Hiervoor moet je minimaal drie voorspellingen kiezen waarvoor je gaat spelen en daarna kun je kiezen voor welke combinatie je gaat. Wil je bijvoorbeeld dat twee van je drie voorspellingen goed zijn of drie van de vijf. Hier kun je een aantal combinaties kiezen.

We pakken even een voorbeeld erbij. Stel je wil wedden op winst van Nederland, Duitsland, België en Engeland in een en hetzelfde weekend. Kies je dan de combinatie 2/4, dan zeg je dus dat minimaal twee van de vier goed moeten zijn. Welke dit zijn maakt eigenlijk niet zoveel uit. Nederland en Duitsland, Duitsland en België, Nederland en België, België en Engeland, Duitsland en Engeland, of Nederland en Engeland: in al deze gevallen ben je geslaagd.

Het grote voordeel is natuurlijk duidelijk: mocht Nederland per ongeluk niet winnen, dan zijn er alsnog drie opties die je winst opleveren. Winnen de andere drie wel, dan zijn alsnog drie van de zes opties volledig gelukt. Zodoende heb je genoeg kansen om alsnog winst te maken, ondanks een verkeerde voorspelling. Sterker nog: aangezien je hebt gekozen voor twee juiste voorspellingen van de vier, zou het zelfs bij Nederland én Duitsland mogen foutlopen om je alsnog winst op te leveren.

Systeemweddenschappen-calculator

Al dit soort berekeningen en scenario’s kun je van tevoren inzien via onze handige Systeemweddenschappen-calculator. Hier kun je precies invullen welke weddenschappen je overweegt in wat voor systeem. De calculator laat eenvoudig zien welke scenario’s dan mogelijk zijn bij bepaalde uitslagen.

Dit is een zeer handig hulpmiddel om de beste systeemweddenschappen voor interlands en andere voetbalwedstrijden te bepalen.

Hoeveel winst kun je maken bij een systeemweddenschap?

De inleg die je doet is ook een groot verschil met de combinatieweddenschap. Bij een combinatieweddenschap kies je verschillende voorspellingen en je inzet geldt over al die diverse wedstrijden of voorspellingen. Bij een systeemweddenschap is dit anders. Leg je twee euro in op een combinatie 2/4, dan is je inleg twee euro per weddenschap, dus in totaal acht euro.

In het eerder gegeven voorbeeld zou je inzet dus in totaal twee euro per weddenschap-optie zijn, dus in totaal twaalf euro. Er staat twee euro op Nederland en Duitsland winnen en ook twee euro op winst voor België en Engeland, et cetera. Je winst wordt ook bepaald over de combinaties die wel gelukt zijn. Verliest Nederland inderdaad en winnen de andere drie wel, dan zijn dus drie voorspellingen goed en krijg je op basis van die quoteringen je winst uitgekeerd.

Die winst wordt berekend op basis van de quoteringen. Bij winst van Nederland en België worden de quoteringen van die voorspellingen met elkaar vermenigvuldigd, waarmee je een nieuwe en hogere quote krijgt. De drie nieuwe quoteringen zorgen ervoor dat je een mooie winst gaat maken op je initiële inzet.

Waarom is een interlandperiode zo geschikt voor een systeemweddenschap?

Dan blijft nog de vraag over waarom het zo handig is om op interlands te wedden bij een systeemweddenschap. Deze kun je namelijk altijd inzetten, op nationale competities, bekertoernooien en internationale competities. Het grote voordeel voor interlands is dat over de hele wereld alle landen in actie komen en dat je zodoende een ruime keuze aan voorspellingen hebt.

Kies je voor een 2/4, een 3/5 of een 3/6, heb je te kiezen tussen veel verschillende landen en competities. In een korte tijd kun je veel verschillende systeemweddenschappen maken. En je winst kan ook mooi uitvallen, aangezien je met veel duels uit diverse competities ook hoge quoteringen gecombineerd ziet. Systeemweddenschappen zijn dus een interessante optie om tijdens de interlandperiodes naar te kijken.